Hvor blev tiden af?

oktober 29, 2018 0 Af Magnus N. Miltersen

 

Det er efterhånden lang tid siden, jeg har skrevet her på bloggen. Det ser jeg nu selv som et godt tegn. Det betyder, at jeg er helt opslugt af hverdagen hernede, som består af engelskunderundervisning, danskundervisning af missionærbørn, hygge med de to andre volontører og alle missionærerne, udforskning af byen, besøg fra Danmark og alt muligt andet godt og skørt. Men jeg kan også mærke, at det begynder at blive hverdag hernede, ligesom jeg er vant til det hjemme i Danmark. Ikke forstået på den måde at det er surt, og at jeg bare skal overleve til det bliver weekend. Men alt det der syntes så anderledes og værd at skrive hjem om er lige pludselig ikke så bemærkelsesværdigt længere. Når det er sagt, er det

bare magisk at være hernede!

Jeg begynder efterhånden at hygge mig rigtig meget med de børn jeg underviser og min hjælpelærer Lakeng… men jeg synes stadig det er rart at holde fri en gang imellem. Sidste uge mødtes jeg med en god

ven fra efterskolen, som også er volontør i Cambodia. Ud over bare at hygge, afsatte vi lørdag formiddag til et besøg på en silkefarm lidt uden for byen. Man får virkelig respekt for de dyre silkepriser efter sådan et

besøg. Et enkelt tørklæde kan tage op til 28 timer at væve. Derudover kommer pasning af silkeorme, afblegning af pupperne, processen med at forvandle pupper til tråde, eventuel farvning af silken og påsætning af alle trådene på væven. Bare det et skrive om det synes helt uoverskueligt!

Turen gik også til Fjendeskoven… to gange. Første gang var til åbningen af den nye skolebygning, som giver børnene derude en officiel skolegang. Anden tur var den månedlige udflugt med kirken. Her holdes der bibeltime søndag aften og mandag formiddag. Det var spændende at overnatte derude – i en hængekøje under et halvtag. Mandag formiddag bliver der også afholdt Medical Clinic, hvor beboerne der ude får den mest nødvendige lægehjælp. Mange er underernæret, drikker forurenet vand eller har sår, der har brug for lidt opmærksomhed. Det er fedt at se den hjælp og omsorg der bliver ydet, og specielt resultat glæder.

Ellers går det lige så stille fremad. Der er heldigvis lang tid før at livet hernede er ovre, men når man kigger tilbage tænker vi alle: Hvor blev tiden af?